Raspisan konkurs za prijem u domove studenata iz socijalno osetljivih grupa

NOVI SAD – Studenti iz socijalno osetljivih grupa od danas do 30.septembra mogu da konkurišu za smeštaj u studentskim domovima Studetnskog centra Novi Sad. U 10 studentskih domova u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu, slobodno je 306 mesta za studente sa invaliditetom, studente sa hroničnim bolestima, studente rekonvalescente i studente koji pripadaju romskoj nacionalnoj manjini.

– Kandidati koji smatraju da pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa, mogu podneti zahtev sa dokumentacijom koja dokazuje pripadnost osetljivoj društvenoj grupi, u roku od osam dana od dana objavljivanja Konačne rang liste. Obrazac zahteva se preuzima i predaje Službi smeštaja SC Novi Sad – kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Predlog posebne rang liste sa utvrđenim rangom prema težini bolesti donosi komisija, koju sačinjavaju jedan predstavnik Studentskog centra i tri lekara iz studentske poliklinike. Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 021/210-2445 u Kancelariji za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa, koja funkcioniše u okviru Službe smeštaja Studentskog centra.

A za pet dana počinje useljavanje brucoša u studentske domove. Na proteklom Konkursu za brucoše, koji je trajao od 1. do 15. septembra, smeštaj je dobilo 397 studenata sa 16 fakulteta i visokih škola u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru. Konačna rang lista objavljena je na sajtu Studentskog centra Novi Sad. Kako se ukupno raspodeljuje 3004 slobodnih mesta ( 2.653 u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, odnosno 143 mesta u Somboru ), studentima ostalih godina, nakon konkursa koji je počeo 16. septembra i traje do 01. novembra, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta.

Studentski domovi “Studentskog centra Novi Sad” razvrstani su u dve kategorije, odnosno I kategorija: SD “Živojin Ćulum”, SD “Car Lazar”, SD “Nikola Tesla”, SD “Sajmište”, SD “23. Oktobar”, SD “Feješ Klara”, SD “Dr Zoran Đinđić” u Somboru; II kategorija : SD “Slobodan Bajić”, SD “Veljko Vlahović, SD “Mihajlo Predić” u Zrenjaninu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: