Rakić: Tri zahteva za Frisa, a onda povlačenje kosovske policije sa severa i ZSO

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je danas da su zameniku generalnog sekretara EU za mir, bezbednost i odbranu Šarlu Frisu upućena tri zahteva tokom sastanka – da se oslobode dvojica uhapšenih Srba, da se povuku specijalne policijske snage iz opštinskih zgrada sa severa i da nelegitimno izabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu KIM.

On je dodao da je tokom sastanka zatraženo da se, nakon ispunjenja ovih zahteva, povuku sve specijalne jedinice kosovske policije sa cele teritorije severa i započne formiranje Zajednice srpskih opština. Sastanku su prisustvovali i šefovi misija EULEKS i EU, dodao je Rakić.

Obezbedite sve prilaze Zvečanu

Srpska lista traži da Kfor obezbedi sve prilaze Zvečanu jer se, kako je naveo, na nekoliko prilaza nalazi tzv. kosovska policija i specijalci, što “iritira građane” i preti da ponovo dovede do eskalacije.

Rakić je rekao da okupljeni Srbi ne žele nikakve eskalacije, ali da policija svojim prisustvom i, kako je naveo, namernim prolaskom u blizini okupljenih dovodi do njihove uznemirenosti, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

On je ponovio zahteve da okupljeni mirno traže da se specijalne jedinice tzv. kosovske policije povuku i da se “oslobode” zgrade opština, a oficir Kfor rekao da će preneti svojoj višoj komandi

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: