Radovi na rekonstrukciji platoa Muzeja savremenih umetnosti Vojvodine

Novi Sad – Posle silnih muka i peripetija oko uknjižbe objekta Muzeja savremene umetnosti Vojvodine koji je izgrađen polovinom šezdesetih godina prošlog veka za potrebe Muzeja revolucije, a dozvola za izgradnju glasila je na Savez boraca, počeli su radovi na rekonstrukciji platoa Muzeja koji je već deceniju i više oštećen u velikoj meri.
Foto: instagram/igor.mirovic

 

Pokrajinska vlada finansira radove koji su počeli, a kako bi plato trebalo da izgleda potrudile su se arhitekte čija je to struka. Nadamo se da će izvođači radova ovaj posao obaviti do početka novembra ove godine. Muzej će za to vreme neprekidno raditi, a jedna od prvih izložbi narednih nedelja seli se iz Beograda u Novi Sad i posvećena je Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju, rano preminulim velikanima fudbala, objavio je Igor Mitrović na svom Instagram nalogu.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.