Radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije u novom bloku u Adicama

NOVI SAD – U naselju Adice realizovani su radovi na izgradnji 1337 m vodovodne i 1000 m kanalizacione mreže, što će omogućiti da se novi građevinski reon na Adicama priključi na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Lokalitet gde su izvedeni radovi je ograničen ulicama Desanke Maksimović, Čerevićkom, Nova 2 i Ulicom Bogdana Popovića.

Područje naselja Adice se nalazi između naselja Veternik sa zapadne strane i Novog Sada sa istočne strane. Južna strana naselja oslanja se na levu obalu Dunava. Prostor naselja Adice pre 1994. godine nije pripadao građevinskom području grada.  Započeta bespravna izgradnja inicirala je proširenje građevinskog reona i potrebu za komunalnim opremanjem.

Radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u novom bloku započeti su sredinom jula ove godine. Vrednost ovih radova iznosi 67.515.890dinara, a finansirani su sredstvima iz budžeta Grada Novog Sada.

Vodovodna mreža je izgrađena u ulicama Nova 1, Nova 8, Nova 2 i delu ulica Save Vukosavljeva, Sime Milutinovića Sarajlije i Bogdana Popovića. Novoizgrađena vodovodna mreža je povezana sa  postojećim vodovodom u Ulici Desanke Maksimović.

Ovim projektnim rešenjem obuhvaćena je i izgradnja kanalizacione mreže u ulicama Nova 1, Nova 8, Nova 2 i delu ulice Save Vukosavljeva. Kanalizaciona mreža koja je predmet ovog projekta povezana je sa postojećom kanalizacionom mrežom u Ulici Sime Milutinovića Sarajlije, odnosno u Ulici Desanka Maksimović.

Završeni su kompletni radovi na izgradnji i povezivanju vodovodne i kanalizacione mreže, a toku je priprema za asfaltiranje saobraćajnih površina.

Apelujemo na građane da imaju strpljenja i poštuju saobraćajnu signalizaciju dok sve saobraćajne površine, u zoni izvođenja radova, ne budu asfaltirane.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.