logo transparend vojvodina uzivo

Radnički sindikat Puteva: Hvala Vesiću i Malom, deo zahteva ispunjen, danas bez štrajka

BEOGRAD – Predstavnici reprezentativnog sindikata u javnom preduzeću „Putevi Srbije“ – Radničkog sindikata dogovorili su na sastanku sa ministom finansija Sinišom Malim i ministarkom privrede Adrijanom Mesarović ispunjenje dela svojih zahteva, nakon čega su odustali od jednočasnovnog štrajka najavljenog za danas.

Radnički sindikat zahvalio se prvom potpredsedniku Vlade i ministru finansija Siniši Malom, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću i ministarki privrede Adrijani Mesarević, kao i v.d. generalnog direktora Zoranu Drobnjaku, koji su imali razumevanja i pomogli da se dođe do ispunjenja dela zahteva.

Na sastanku održanom u subotu dogovoreno je da se svima zaposlenima u JP „Putevi Srbije“ u sektoru za naplatu putarine koji imaju koeficijent 2.0 i ispod 2.0 koeficijent uvećava za 15 odsto, kao i da im se svake godine isplaćuje jednokratna solidarna pomoć u iznosu od 50.000 dinara, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodaje se da je dogovorena i isplata prekovremenog rada, a poslodavac je u obavezi da pronađe model za isplatu. S obrzirom na to da je postignut dogovor, sindikat obaveštava zaposlene da se odustaje od najavljenog štrajka, koji je zakazan za nedelju 26. maj, a u narednim nedeljama pregovaraće se oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora kojim će biti rešavana većina otvorenih pitanja.

„Nastavljamo dalju borbu do ispunjenja svih zahteva kako bismo opravdali i dokazali da je naš Radnički sindikat jedna jaka institucija koja će uvek stajati uz radnike“, navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.