logo transparend vojvodina uzivo

Puteva nikad dosta

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić je juče, zajedno sa predstavnicima mesnih zajednica Sremski Mihaljevci i Karlovčić, obišao radove na kompletnoj rekonstrukciji saobraćajnice koja povezuje ova dva naselja pećinačke opštine.
Foto: Opština Pećinci

Ovom investicijom će, nakon nekoliko decenija, u potpunosti biti obnovljen put u dužini od 5,2 kilometra, a kako je istakao predsednik Đokić, putevi su jedan od osnova razvoja privrede i kvalitetnijeg života građana i zbog toga je opštinsko rukovodstvo kao jedan od ključnih ciljeva sebi postavilo razvoj putne infrastrukture.

Foto: Opština Pećinci

„Prošle godine smo u potpunosti obnovili put od Šimanovaca do Ašanje, tačnije do Obedske bare, pre dva meseca smo uradili put od Prhova do Šimanovaca, a trenutno radimo put Sremski Mihaljevci – Karlovčić. Mi se na ovome ne zaustavljamo. U narednih mesec dana treba da počne asfaltiranje pojedinih ulica u našim naseljima, kao i spajanje puta Sremski Mihaljevci – Šimanovci. Hoćemo da što bolje umrežimo sva naselja. Za samo dve godine uspeli smo da u potpunosti izmenimo saobraćajnu sliku naše opštine“ – poručio je Đokić i najavio da bi, zahvaljujući podršci predsednika Republike Aleksandra Vučića, tokom oktobra trebalo da počnu radovi na kompletnoj rekonstrukciji saobraćajnice od Kupinova do Brestača.

Foto: Opština Pećinci

Zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Karlovčić, Milan Stepanović, kaže da je ovo izuzetno značajna investicija za meštane oba naselja.

„Put je bio u jako lošem stanju. Srem put je periodično sanirao udarne rupe, ali su se ponovo otvarale. Sada ćemo konačno imati pravi put i bićemo odlično povezani i sa Pećincima kao administrativnim centrom, i sa Šimanovcima koji su industrijski centar, i sa auto putem i Beogradom. Ovo je odličan potez lokalne samouprave i nadam se da će tako nastaviti, jer puteva nikad dosta“ – rekao nam je Stepanović.

Foto: Opština Pećinci

Po rečima Miodraga Stankovića, rukovodioca izgradnje u preduzeću „Sremput“ koje je izvođač radova, put dužine 5,2 kilometra biće širok šest metara, sa ojačanim bankinama od drobljenog kamenog agregata i rešenim površinskim odvodnjavanjem sa kolovoza.

„Predviđeno je da se ruiniran put radi sa ojačavanjem donjih, nosećih slojeva kolovozne konstrukcije sa dva sloja drobljenog kamenog agregata i sa dva sloja asfalta, standardno debljine 9 plus 5 centimetara, tako da ćemo dobiti put sličan onome koji smo ove godine već izgradili na teritoriji opštine Pećinci, a to je put između Prhova i Šimanovaca“ – izjavio je Stanković i dodao da će novi put biti tridesetak centimetara viši u odnosu na postojeći, kao i da će zbog toga u naseljima biti urađeni asfaltni kolski prilazi, da bi se, kako je rekao, obezbedilo da svi građani mogu bezbedno da se uključe na novi put.

Vrednost radova je 240 miliona dinara. Radove finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a rok za završetak radova je 90 dana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.