Punjeni aromatični hleb: Obrok kojim će svi ukućani biti zadovoljni

Ne postoji ništa lepše od mirisa pečenog domaćeg hleba, svi volimo vruće testo.

A tek ako mu dodamo kačkavalj i obogatimo ga mirisom belog luka. Na sve to dodajte kulen ili neku domaću slaninicu, ali može i šunka.

Na pripremu ćete potrošiti svega 15 minuta, a dobićete savršen doručak, pa šta više poželiti?

Sastojci:

hleb – najukusniji će biti domaći, ali možete iskoristiti i bilo koji stari hleb
200 gr kačkavalja
200 gr kulena
Za premazivanje:

150 gr maslaca
pola veze svežeg peršuna
4 čena belog luka

Priprema:

Nožem zaseći hleb, ali ne do kraja. Potrebno je napraviti mrežu sastavljenu od kockica veličine od oko 2,5 centimetara.

U svaki razrez ubacite po parče sira i kulen.

U posebnoj činiji pomešajte maslac, seckani peršun, beli luk pa posolite. Sve lepo promešajte pa hleb premažite i ovom smesom.

Hleb prekrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 20 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.