Punjene paprike ubešamel sosu. Savršena ideja za porodični ručak

 

Najbolji recept za paprike sa sirom

Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike punjene sirom.

Isprobajte jednostavan, a preukusan obrok za celu porodicu. Priprema se vrlo brzo, a odličan je predlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

6 paprika babura
1 crni luk
2 paradajza
500 g feta sira
200 g rendanog kačkavalja
3 jajeta
biber, origano

Za sos:

40 g maslaca
maslinovo ulje
2 kašike brašna
700 ml mleka
biber
so
muskantni oraščić

Priprema:

Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele.
Poređajte ih u pleh.
Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom.
Dobro promešajte.
Dobijenom smesom napunite paprike.
Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri.
Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte 2 minuta na laganoj vatri.
Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Sipajte sos u pleh pored paprika.
Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta.
Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200°C.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.