Punjena jaja na francuski način

Nakon farbanja jaja, počinju pripreme za uskršnju trpezu. Ukrasite uskršnju trpezu sa ovim receptom.

Sastojci:

8 velikih jaja
1/3 šoljice naseckane šunke
1 kašika iseckanog mladog luka
1 kašika peršuna nasjeclanog
1 kašika light majoneze
1 kašičica senfa
1 čajne kašike sveže iseckanog timijana
1/8 čajne kašike soli
1/8 čajne kašike bibera
2 kriške belog hleba, natrganog na veće komade
malo ulja

Priprema:

Jaja stavite u veći lonac. Napunite posudu vodu tako da prekrije jaja, te kuvajte dok voda ne zavri. Kad zavri, sklonite s vatre i ostavite da odstoji 12 minuta . Isperite sa hladnom vodom i ocedite. Ogulite jaja te narežite na pola ( po dužini ) . Izvadite žumance – 4 žumanca stavite u srednje veliku činiju. Dodajte šunku i preostale sastojake pa sve dobro promešajte.

Hleb usitnite u mrvice u multipraktiku. U svaku polovinu jajeta stavite po jednu čajnu kašiku pripremljene mešavine. Posipajte svaku polovinu sa 1 kašičicom mrvica hleba.

Zagrejte rernu na 180 ° C. Jaja malo nauljite i stavite u rernu i pecite 5 minuta dok se mrvice ne zapeku.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.