Puca po svim šrafovima: Borjan i saigrači stupili u štrajk!

Čuvar mreže Zvezde zajedno sa saigračima iz kanadske reprezentacije odlučili da ne treniraju zbog dugovanja Saveza prema igračima

Selekcija Kanade je ostvarila istorijski plasman na Mundijal u Kataru koji se igra krajem ove godine, ali postoji veliko nezadovoljstvo među igračima koji su stupili u štrajk, među njima je i golman Zvezde Milan Borjan.

Razlog takve odluke leži u tome što im nisu isplaćene premije za odlazak na Svetsko prvenstvo i da je meč u okviru Lige nacije protiv Paname pod velikim znakom pitanja.

Trenutni spor reprezentativaca i vođstva Saveza je u vezi sa ugovorom koji je ponuđen ekipi, a odnosi se na nagradu zbog plasmana na FIFA Svetsko prvenstvo. 

Savez bi trebalo da dobije oko 10 miliona dolara na konto plasmana reprezentacije u Katar, a igračima nude ugovor po kome bi im bilo isplaćeno 10 odsto od te sume. Zbog toga je i nastao spor, a igrači su odlučili da ne treniraju.

Kako navode kanadski mediji, veliki deo sume koju će inkasirati od FIFA, Savez planira da iskoristi za ulaganje u infrastrukturu, u fudbalski centar kao i nekoliko projekata za razvoj fudbala u Kanadi.

Ipak, igrači zahtevaju čak 40 posto od FIFA nagrade koja bi se onda podelila između 33 reprezentativca.

Inače, Borjan se još nije priključio selekciji Kanade, jer je prisustvovo svadbi svog saigrača Marka Gobeljića.

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: