Prvi Festival balona oduševio Kikinđane

KIKINDA – Ovog vikenda Kikinda je domaćin Festivala balona i Otvorenog prvenstva države u baloniranju.

Na prostoru Starog jezera deset balona iz Mađarske, Slovenije, Rumunije i Srbije vinulo se u uzbudljivu nebesku avanturu.

Putnici koji su imali priliku da sa visine uživaju u panorami grada i okoline oduševljeni su, kao i brojni posetioci ove manifestacije koju je, uz podršku Grada Kikinde, organizovala kikindska Turistička organizacija.

-Ja sam iz Rusije, U Srbiju sam se doselio pre tri meseca. Letim za Srbiju. Osim vremenskih prilika, gore u visinama mogu sve da kontrolišem- kaže Pavel Mišin Georgijevič.

Prvim Festivalom balona, sugrađani su oduševljeni. Zadivljujući prizor šarenih vazduhoplova koji se pripremaju za let privukao je sve generacije. Među onima koji su imali priliku prvi put da lete je Kikinđanin Miroslav Grujić.

-Osećaj je super, mnogo bolji nego što sam zamišljao. Lebdiš iznad grada i posmatraš ovu našu predivnu Kikindu kao na dlanu. Videli smo našu plodnu ravnicu iz jednog novog, lepog ugla. Zaista fenomenalno. Voleo bih da mogu češće to da doživim- kaže Grujić.

U Turističkoj organizaciji navode da je interesovanje sugrađana da lete toplovazdušnim balonima bilo ogromno.

-Reakcije su odlične, što nam potvrđuje da smo uradili pravu stvar organizujući ovaj događaj koji ćemo nastojati da pretvorimo u tradicionalan- navodi Jasmina Milankov, direktorica Turističke organizacije Kikinde.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: