logo transparend vojvodina uzivo

Prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu predstavljena i u Subotici

VOJVODINA – Platforma „OsnaŽene” – prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu – čiju je izradu podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, predstavljena je i u Subotici. Cilj promocije je da približi žensko preduzetništvo putem ove platforme koja okuplja žene koje pokreću ili već imaju razvijen biznis.

Na skupu se obratio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, koji je istakao da ova platforma okuplja preko 1.500 članica, i da je značajno da se žene povežu u oblasti preduzetništva.

„Prateći svetske trendove uvideli smo koliko je važno umrežavanje i zajednički nastup na tržištu. Resorni sekretarijat je u prethodne dve godine opredelio preko 20 miliona dinara za direktnu pomoć ženskom preduzetništvu. Organizovali smo preduzetničku akademiju i blokčejn karavan, a sve sa ciljem da se naše privrednice što bolje upoznaju sa savremenim trendovima kako bi svoj proizvod mogle bolje da prodaju”, rekao je sekretar Ivanišević i najavio da će 2. februara biti raspisan novi konkurs za podršku ženskom preduzetništvu u tekućoj godini, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Prisutnima se obratila i autorka platforme „OsnaŽene“ dr Indira Popadić, koja je rekla da je ona višestruko korisna jer, pored povezivanja, omogućava pristup mnogim edukacijama, uključujući onlajn kurseve, vebinare, radionice i druge obrazovne sadržaje, i pruža podršku neophodnu za uspešno poslovanje.

Kako je rečeno na promociji, platforma bi mogla da se primenjuje u osam zemalja u regionu. Promovisana je i prva nalepnica, kreirana kao vid podrške ženama u preduzetništvu, koja će se naći na svakom poslovnom objektu u našoj pokrajini koji vodi žena.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.