logo transparend vojvodina uzivo

Provera jedinice za intervenciju iz sastava Komande za obuku

BEOGRAD – Jedinica za intervenciju ka ugroženim objektima iz sastava Komande za obuku realizovala je, na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca, taktičku vežbu sa bojevim gađanjem, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Vežba je izvedena sa ciljem provere taktičke i vatrene osposobljenosti ovog sastava za hitno reagovanje u slučaju napada na izdvojeni vojni objekat, navodi se u saopštenju. Pripadnici jedinice su tokom vežbovnih aktivnosti prvo realizovali marš pod punom ratnom opremom, da bi zatim na taktičkom poligonu rešavali raznovrsne zadatke i izvršili bojeva gađanja iz pešadijskog naoružanja.

Dejstvovano je iz automatskih i snajperskih pušaka, puškomitraljeza i ručnih raketnih bacača, a uspeh vatre i prikazani taktički rad govore da je jedinica za intervenciju spremna da u slučaju potrebe brzo i efikasno reaguje na svaki oblik ugrožavanja vojne imovine i objekata.

Taktičke vežbe sa bojevim gađanjima predstavljaju važan oblik praktične obuke u Vojsci Srbije, tokom kojih vežbajući sastavi, u realnim scenarijima borbenih situacija, demonstriraju sposobnosti u primeni standardizovanih procedura koje su kroz obuku usvojili.

Njihovom realizacijom unapređuju se sposobnosti komandi i jedinica za izvršavanje dodeljenih misija i zadataka, piše u saopštenju.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.