logo transparend vojvodina uzivo

Propali transfer: Google nudio 147 miliona za Fortnite, ponuda odbijena

Još dokumenata otkriveno je na antimonopolskom suđenju sa kojim je suočen Google – ovog puta, saznali smo da su kompaniji Epic Games ponudili 147 miliona dolara da se Fortnite nađe na Play prodavnici.

Epic Games je jedna od brojnih kompanija koje su tužile Google, a tek u septembru je suđenje zvanično počelo.

Ono što je postalo jasno, jeste da je Google ponudio stotine miliona, potencijalno i milijarde dolara novca da podstakne programere da postavljaju svoje aplikacije samo na Google Play Store, ali i da bi se proiuvođači telefona obeshrabrili od razvijanja sopstvenih prodavnica aplikacija.

Fortnite je prvobitno objavljen na Android uređajima direktno preko svoje internet stranice kako bi se zaobišle restriktivne finansijske politike koje je Google imao, i kojih se i dalje pridržava.

Naposletku, našao se i na Play Store-u, ali ga je uklonio upravo Google, nakon što je Epic Games dao igračima priliku da dobiju popust na tako što plaćaju direktno vlasnicima video-igre.

Ovim su zaobilazili deo od 30% koji je Google dobijao od kupovina u okviru aplikacije, što se tehnološkom gigantu nije svidelo.

Epic Games je odbio ponudu od 147 miliona koju im je Google dao, a i dan danas morate da otvorite direktni sajt i preuzmete Fortnite za Android direktno odatle, osim ako nemate Galaxy Store gde je ova video-igra dostupna.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.