logo transparend vojvodina uzivo

PRONAĐI ME! Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić; Provera baznih stanica i telefona roditelja

BOR – Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja kod Bora nastavlja se treći dan, a policija će proveriti bazne stanice i izvršiti veštačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je devojčica nestala.

Nastavak potrage biće obavljen operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se devojčica ne nalazi u okviru od 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka, javlja reporter Tanjuga.

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13.45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem „Pronađi me“ je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

12.13 – Jurić: Nakon 48 sati sistem „Pronađi me“ koristi se samo ako policija to zatraži

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da se nakon 48 sati od nestanka deteta, sistem „Pronađi me“ koristi samo ukoliko policija to zatraži i da mediji više nemaju obavezu da objavljuju nestanak zbog toga što se već pouzdano zna da je kompletna javnost obaveštena, istakavši da su svi granični prelazi u momentu kada je prijavljen nestanak devojčice bili obavešteni o njenom nestanku.

10.03 – Pripadnici Gorske službe za spasavanje Srbije došli sat vremena nakon prijave nestanka, sve detaljno pregledano

Spasilac Gorske službe za spasavanje Srbije (GSS) Aleksa Gluščević izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, kod Bora, u koordinaciji sa pripadnicima Ministarstvom unutrašnjim poslova koji su se već tamo nalazili, i dodao da je pregledana svaka kuća, kao i ceo teren.

Foto: MUP Srbije

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribucija informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicam

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.