Promocija romana “Kroz vrtove Šenbruna” u zrenjaninskoj narodnoj biblioteci

ZRENJANIN – U četvrtak, 23. marta sa početkom u 19 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” održaće se promocija romana “Kroz vrtove Šenbruna” Željka Vujadinovića.

O knjizi će govoriti autor Željko Vujadinović, novinar Mile Novaković, direktor biblioteke Milan Bjelogrlić i književni kritičar Vladimir Arsenić.

Iz zrenjaninske narodne biblioteke navode da roman „Kroz vrtove Šenbruna“ meša sve ono što kao čitaoci volimo strast, intrigu, dramu, pokajanje i odličan ambijent.

„ Vešto meandrirajući kroz vrtove Šenbruna, preko bečkih hotela, pa do domovinskih pejzaža, tekst nam s velikom preciznošću prikazuje sudbine ljudi koji su napustili otadžbinu u potrazi za boljim sutra. Sudar hladnog severa i vrelog juga, mističnog istoka i racionalnog zapada, sve to sa začinom i šmekom mahera koji orkestrira čitavom pričom – „Kroz vrtove Šenbruna“ vas vodi na putovanje sa ciljem da pronađe pravu sreću.” – navodi u recenziji ove knjige književni kritičat Vladimir Arsenić.

Željko Vujadinović rođen je 1978. u Zrenjaninu. Završio je Višu Tehničku školu i Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, gde radi kao državni službenik. Pisanjem se bavi od 2017. godine. Njegov prvi roman “Maslina i tama” izašao je 2020. godine, sa zapaženim uspehom u tri izdanja, a pojavio se i u Crnoj Gori 2022. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: