Promocija romana „Čovečuljak u krošnji“ u Domu kulture u Crvenki

promocija knjige

KULA – Danas, 7. aprila od 19 časova, u Domu kulture u Crvenki (Maršala Tita 108) održaće se promocija romana „Čovečuljak u krošnji“, autora Milana Belegišanina.

Milan Belegišanin (1956) je pozorišni i filmski režiser i književnik. Na odseku jugoslovenske književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu apsolvirao je 1978. godine, a 1980. godine je diplomirao na novosadskoj Akademiji umetnosti, odsek pozorišna, filmska i televizijska režija. Režirao je u pozorištima širom zemalja bivše Jugoslavije. Snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova, koji su nagrađivani na festivalima. Autor je brojnih romana.

Roman „Čovečuljak u krošnji“ (izdavač Akademska knjiga) spada u romane teško deljive kategorije, negde na razmeđi romana za decu i romana o detinjstvu, a ujedno predstavlja i svojevrstan vid autobiografskog kazivanja i pisanja o stvarima koje su bitne za pojedinca i lirske romaneskne proze, koja otelovljuje i osvetljava onaj „tamni talog duše“ što ga svi, manje ili više, nosimo iz detinjstva.

O romanu će na promociji govoriti Cvijeta Jovanović Mučalica, Bora Babić i autor Milan Belegišanin.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: