Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“ 4. aprila u Pančevu

PANČEVO – Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“ istaknutog holandskog pisca Kornelisa Spulstre biće organizovana u Čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u četvrtak, 4. aprila u 19.00 časova.

Ovaj holandski pisac Kornelis Spulstra (Cornelis Spolestra, 1901 – 1994), književnoj javnosti poznatiji je kao A. Den Dolard.

O knjizi će govoriti Radmila Perović, direktorica NVO „Crnogorski međunarodni institut za štampu“.

„Zemlja iza božjih leđa“ je roman o Crnoj Gori, štampan 1956. godine, a sedamdesetih godina 20. veka bio je najčitaniji u Holandiji i Engleskoj. Objavljen je u izdanju NVO Crnogorski međunarodni institut za štampu čije sedište je u Nikšiću, u prevodu Jelice Novaković Lopušina, sa holandskog na crnogorski jezik. Originalni naslov romana koji je inspirisan sudbinom Lazara Jaukovića (čoveka za kojeg je vezana priča o izgradnji i rušenju mosta na Tari, uoči odnosno za vreme Drugog svetskog rata) je Het Land Achter Gods Rug – i u romanu je zaista ispričana priča o „zemlji iza božjih leđa“, zemlji u kojoj sve zavisi od pojedinaca i gde svaki pojedinac zavisi i od poslednjeg člana sopstvenog naroda, katkad i nesvesno i nenamerno ukrojen i ušiven u svaki planinski prevoj, i pride tvrdo prikovan za svoje mesto usudom i teškim crnogorskim kamenom, sa sunčevom zrakom čvrsto vezanom oko grla.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.