Prolećna akcija čišćenja Novog Sada u punom jeku! Uređuju se površine koje se ne nalaze u redovnom režimu rada, angažovano preko 60 radnika

NOVI SAD – Rani dolazak toplog vremena ubrzao je potrebu za redovnim prolećnim čišćenjem Novog Sada. Radnici JKP “Čistoća” svakodnevno rade na uređenju Novog Sada, a angažovano je do 60 radnika.

– Prolećna akcija čišćenja grada je počela 26. februara i trajaće sve dok ne očistimo sve javne površine koje se ne nalaze u režimu našeg redovnog rada. Do sada smo očistili Put novosadskog partizanskog odreda, deo Bulevara Evrope, Primorsku ulicu, Oficirsku plažu, obode Petrovaradinske tvrđave, deo Temerinskog puta (od kružnog toka do auto-puta), Kać i Budisavu. Zajedno sa JKP “Gradsko zelenilo” uređivali smo prostor Dunavskog, Limanskog i parka kod Železničke stanice. U planu nam je veliko  čišćenje Ribarskog ostrva, a dalje aktivnosti planiramo spram raspoloživih resursa i dogovora sa kolegama iz JKP “Gradsko zelenilo”- rekli su iz JKP “Čistoća” i dodali:

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Prolećna akcija čišćenja podrazumeva sakupljanje rasutog komunalnog otpada, uklanjanje deponija, pranje površina, mehaničko čišćenje ivičnjaka  i aktivnosti iz domena rada kolega iz JKP „Gradsko zelenilo”. Kako se aktivnost odvija kao dodatna, planiramo i organizujemo veće grupe radnika, a u zavisnosti od procene i potreba površina koje čistimo, kao i od realizacije svakodnevnih aktivnosti koje redovno  sprovodimo na terenu.

Podsećamo, JKP “Gradska čistoća” sprovodi besplatnu prolećnu akciju uklanjanja kabastog otpada po mesnim zajednicama i trajaće sve do 25. maja.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.