Proizvodi od mangulice i rukotvorine u centru Subotice

SUBOTICA – Na šetalištu kod Spomenika Svetog Trojstva otvoren je još jedan „Meet&Eat“ gastrofestival i uskršnji vašar u organizaciji Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine „Ravnica“. Posetioce u narednih nekoliko dana očekuje bogata ponuda mesnih prerađevina, rukotvorina i poslastica.

Vašar proizvođača i rukotvorina otvorio je prolećnu sezonu manifestacija, pa se tokom narednih nekoliko dana u centru grada mogu kupiti i probati gastronomske delicije, slatkiši, ali i ručni radovi i cveće. Neizbežni proizvodi od mangulice nisu izostali  ni ove godine – ponuda Čabe Farago iz Malog Iđoša u skladu je predstojećim uskršnjim praznicima, pa se na njegovoj tezgi mogu naći šunke, slanina i kobasice.

Foto: Vojvodina uživo

„Od mangulice imam kulen i kobasicu, englesku slaninu , šunku i leđnu slaninu. Razlikuje se po tome što je meso od mangulice zdravije nego od obične svinje, više vremena je potrebno za uzgoj, približno godinu dana. Jedno 50 posto je skuplje od obične svinje. Sve se pravi na tradicionalan način, soljenje, posle dimljenje i sušenje, kao što su radili pre 200, 300 godina“ – priča Čaba.

„Meet&Eat“ gastrofestival traje do 27.marta, a programom su previđeni i izrada uskršnje dekoracije, slikanje sa zecom, degustacija lokalnih specijaliteta, radionice za decu, te koncerti.

Na 18. po redu gastrofestivalu „Meet&Eat“ predstavilo se četrdesetak izlagača iz okoline, ali i iz drugih država, što je, prema rečima organizatora,  najviše do sada. Posetioci imaju priliku da probaju i nekoliko novih proizvoda.

„Imamo proizvode, specijalne prerađevine od rena iz Hajdukova, od rukotvorina imamo kvalitetne keramičke proizvode, tu su i džemovi i proizvodi iz različitih regiona Srbije“ – kaže Bela Bodrogi ispred organizatora.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.