Program obeležavanja Dana mladih u Pančevu

PANČEVO – Grad Pančevo, Kancelarija za mlade grada Pančeva u saradnji sa Domom omladine Pančevo, Turističkom organizacijom Pančevo i JKP Mladost Pančevo, nastavlja dugogodišnju tradiciju obeležavanja Međunarodnog dana mladih koji se slavi 12. avgusta još od 1999. godine.

Pozivamo mlade da se pridruže programu koji ove godine počinje u četvrtak, 10. avgusta, a trajaće do 13. avgusta.

„Grad Pančevo, Kancelarija za mlade grada Pančeva u saradnji sa Domom omladine Pančevo, Turističkom organizacijom Pančevo i JKP Mladost Pančevo, nastavlja dugogodišnju tradiciju obeležavanja Međunarodnog dana mladih. Trudimo se da svake godine unapredimo program, kao i da odgovorimo na zahteve mladih, tako da program ove godine počinje u četvrtak, 10. avgusta i trajaće do 13. avgusta, kada je planirana završna tribina u Domu omladine Pančevo, kao i još jedna vožnja katamaranom po reci Tamiš“, rekla je Jovana Radonjin, koordinator kancelarije za mlade grada Pančeva.

Četvrtak – 10. avgust

20:00 – Veliki naučni kviz, Dom omladine Pančevo. Prijave za kviz vrše se u Domu omladine Pančevo, a pobednike u kvizu očekuju nagrade.

Petak – 11. avgust

10 – 17.00 – JKP „Mladost“ Pančevo besplatan ulaz na bazen za sve učenike srednjih škola, kao i za studente sa teritorije Pančeva. Besplatni ulazak na bazen ostvaruje se pokazivanjem đačke knjižice ili indeksa.

19 – 20.00 – Besplatna vožnja katamaranom turističke organizacije Pančeva. Obavezna je rezervacija karte za katamaran pozivom na broj telefona 013/308-795.

21:00 – Cruel Summer Party/Tejlor Svift – Apolo dvorana

 

 

Subota – 12. avgust

09.30 – 11.00 – Kajak klub „Sportiko“ Pančevo nudi besplatnu vožnju kajacima za sve zainteresovane. Ostvarivanje besplatne vožnje kajakom ostvaruje se rezervacijom karte za katamaran pozivom na broj telefona 013/308-795.

19 – 20.00 – Besplatna vožnja katamaranom turističke organizacije Pančeva. Rezervacija karte za katamaran ostvaruje se pozivom na broj telefona 013/308-795.

21.00 – Opozit x Požar u gradu Party – Apolo dvorana

 

 

Nedelja – 13. avgust

18.00 – „Od arkada do virtuelne stvarnosti“ – tribina u Domu omladine Pančevo. Tribina je posvećena gejmingu i svima koji žele da saznaju nešto više o igricama. Predavači na tribini biće antropolozi, profesori, gejmeri i predstavnici vodećih kuća za izradu video igrica. Pored zanimljivog predavanja, posetici će imati priliku da isprobaju najnovije igrice na velikom platnu, virtualnu realnost i još mnogo toga.

 

 

19 – 20.00 – Besplatna vožnja katamaranom turističke organizacije Pančeva. Rezervacija karte za katamaran je obavezna, a vrši se pozivom na broj telefona 013/308-795.

Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12. avgusta. Prvi put obeležen 1999. godine, dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata. Mladi ljudi su izvorište ideja za inovacije. Oni su današnji mislioci, razrešivači problema i katalizatori mira. Oni su najjači zagovornici pravde i dostojanstva na svetu. Ipak, potrebni su im dobri poslovi, kvalitetno obrazovanje i pristup kulturi za sve. Potrebno ih je saslušati i uključiti u društvo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.