Profesori koji se bore protiv studenata bez podrške kolega!

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu izvor NS Uzivo
NOVI SAD – Današnji protest dela profesora Filozofskog fakulteta, predvođenih dekanom prof. dr Ivanom Živančević Sekeruš, protiv studenata fakulteta koji su se odlučili na blokadu zbog širenja govora mržnje i netrpeljivosti od strane profesora Dinka Gruhonjića, nije podržan od nastavnog osoblja Univerziteta u Novom Sadu. 

Naime, danas tokom obraćanja ispred fakulteta dekan prof. dr Ivana Živančević Sekeruš rekla je da je sinoć na Senatu prenela svoje stavove drugim dekanima fakulteta u Novom Sadu i da nije dobila podršku svojih kolega, osim dekana PMF-a. – „Ja sam juče obavestila Senat da imamo problem i niko nije stao iza nas, osim jednog dekana, pardon, dekanice“ rekla je Ivana Živančević Sekeruš okupljenima tokom protesta.

Oko 5000 zaposlenih na Fakultetima Univerziteta u Novom Sadu nije stalo iza govora mržnje koju širi Dinko Gruhonjić.

Tokom današnjeg protesta, pored već dobro poznatih profesionalnih demostranata, što iz Beograda, što iz Novog Sada, nije bilo ni studenata koji podržavaju profesora Gruhonjića u širenju mržnje. Najveći broj, od malog broja okupljenih bili su aktivisti političkih stranaka u opoziciji.

Ako vam sve ovo deluje nezamislivo, pokušajte sada da razumete da su profesori koji podržavaju Dinka Gruhonjića odlučili da svoj posao vođenja fakulteta prebace na studente! Naime, uprava fskulteta je pozvala sve studente da se obrate predsednici Studentskog parlamenta Ivani Macak sa pitanjem kako će fakultet funkcionisati tokom blokade!? Uprava fakulteta umesto da formira komisiju za etička pitanja i raspravlja o skandaloznim izjavama svoga profesora, proglašava se nenadležnom, organizuje političke skupove, drži govore i prebacuje svoju odgovornost na studente! 

 

Da podsetimo Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu uputio je zahtev upravi fakulteta da Dinko Gruhonjiću dobije otkaz zbog širenja govora mržnje. S obzirom na to da uprava fakulteta nije reagovala, studenti su se samoorganizovali i u znak protesta blokirali Filozofski fakultet.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.