NOVI SAD – Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas priznanje “Najbolje od Vojvodine” za 28 proizvoda, usluga i delatnosti i tom prilikom istakla da se na ovaj način afirmišu usluge koje predstavljaju bogatstvo ovog prostora, kao i da je priznanje simbol kvaliteta i stvar prestiža.
“Svi laureati ističu s ponosom da su nosioci ove renomirane nagrade. Njome podstičemo ekonomski patriotizam. Građani sve češće kupuju usluge i artikle proizvedene u svom gradu, opštini ili selu”, rekla je Gojković.
Gojković je dodala i da se znak “Najbolje iz Vojvodine” upotrebljava za proizvode i usluge domaće radinosti.
“Praksa od 2021. godine je doprinela da turistički radnici usluge podignu na viši nivo i zato sve više turista posećuje Vojvodinu. Važno je da neprestano stvaramo bolje okruženje jer naš privredni rast podstičemo kroz programe nagrađivanja najboljih”, kazala je Gojković.
Prema njenim rečima, kroz nagrađivanje najboljih u Vojvodini, jača se tržišni pristup poslovanja i konkurentnost, stvaraju se nova poslovna partnerstva, ali i veće poverenje građana.
Oznaku “Najbolje iz Vojvodine” ponelo je 28 novih korisnika, dok produžetak prava na korišćenje oznake još tri godine dobija 12 korisnika.
“To zahteva veliko zalaganje i trud svih dobitnika i verujem da će svi opravdati epitet najboljih u svojim oblastima”, rekla je predsednica Pokrajinske vlade.
U okviru programa nagrade su ponele manifestacije “Somborski polumaraton”, “Novosadski dani piva”, “Srem folk fest”, “Slovačke narodne svečanosti”, “Likovna kolonija u Zrenjaninu”, “Sremska kobasicijada”, “Novi tvrđava teatar Čortanovci” i “Serbia epic”.
U delu usluga našli su se salaši, obućari, proizvodi za dečje igralište, vinarije, advice centri, usluge marketinškog oglašavanja i jedna čarda – Kod Braše u Begeču.
Najbolji proizvodi iz Vojvodine su viljamovka, vino iz Banoštora, štrudla mak višnja, peciva po starim receptina, bagremov med, biljni namaz humus, reforma torta, pečeni lešnik i proizvodi od dinstanog luka.