Privedeno 600 migranata, Gašić poručuje da će građani Srbije biti zaštićeni (VIDEO)

BEOGRAD – Tokom velike policijske akcije hapšenja migranata na Horgošu, koja je u toku nakon sinoćne pucnjave u kojoj je jedan od njih ranjen, pronađena je kapa sa simbolima tzv. OVK (Oslobadilačka vojska Kosova).

Takođe, prilikom pretresa pronađena je i veća količina oružja, a do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata. Oni će biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije. Ista akcija odvija se i u Beogradu.

Identifikovane su i privedene osobe za koje se sumnja da su učestvovale u pucnjavi koja se dogodila prethodne noći.

Foto: MUP

Na licu mesta je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je izjavio da će životi i imovina građana Srbije biti zaštićeni.

U blizini Ekonomskog fakulteta primetne su dve policijske „marice”, dok se u parku ispred te ustanove, koji je od 2015. često mesto okupljanja migranata, nalazi nekoliko desetina njih, okruženi policijom, javlja reporter Tanjuga.

Kako je MUP ranije saopštio, policija je, zajedno sa Žandarmerijom, noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima, prenosi Tanjug.

– Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni – naglasio je ministar policije.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: