Priština razrešila Upravljački tim za izradu statuta ZSO

PRIŠTINA – Ministar lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Elbert Krasnići saopštio je danas da je razrešio Upravljački timi za izradu statuta Zajednice srpskih opština. Krasnići je naveo da je, nakon što je predstavio Nacrt statuta ZSO na jučerašnje sastanku u Briselu, taj tim ostao bez statusa.

“Posle jučerašnjeg predstavljanja nacrta statusa Zajednice opština sa srpskom većinom u Briselu, prema nadležnostima koje su date Upravnom timu Briselskim sporazumima iz 2013. i 2015. godine, ovaj tim je sada takođe bez statusa, napisao je Krasnći na Fejsbuku.

Upravljački tim je Briselskim sporazumima iz 2013. i 2015. godine zadužen je za osnivanje ZSO, a čini ga je četvoro predstavnika Srba iz opština na severu KiM, dok ga je zvanično potvrdila vlada u Prištini.

Koordinatorka Upravljačkog tima za izradu statuta ZSO Danijela Vujičić izjavila je da je nakon jučerašnjeg sastanka u Briselu da je srpska strana imala priliku da predstavi nacrt ZSO koji je završen još 2018. godine, ali da prištinska strana nije htela da sasluša predstavljanje nacrta statuta, kao i da je prezentaciju ispratila sa nipodaštavanjem i podsmehom.

Vujičić je novinarima posle sastanka rekla da je tokom predstavljanja nacrta statuta doživela neprijatnosti i da su Aljbin Kurti i Besnik Bisljimi sve vreme dobacivali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: