Prirodno protiv glavobolje

Ako izbegavate da pijete lekove protiv glavobolje ili vam tableta nije pri ruci, postoje prirodni načini da olakšate bol. U tome će vam pomoći đumbir, led i esencijalna ulja. 

Đumbir

Čaj od đumbira ćete napraviti tako što ćete dodati tri do četiri kriške korena ove biljke u pola litra vode. Sačekajte da proključa, skinite sa šporeta i ostavite da odstoji pola sata. Đumbir sprečava formiranje prostaglandina koji su inače odgovorni za upalu.

Led

Nekad može pomoći da na čelo stavite led jer sužava krvne sudove koji pritiskaju nervne završetke i prouzrokuju bol. Da se ne biste ukvasili, prethodno umotajte led u peškir, a ako ste ostali bez leda, iskoristite smrznuto povrće.

Esencijalna ulja

Ulje ruzmarina može biti prva pomoć protiv glavobolje. Stavite nekoliko kapi na čelo i slepoočnice, nežno umasirajte i sedite desetak minuta u tišini. Probajte i da potopite noge u vruću vodu što bi trebalo da smanji pritisak u krvnim sudovima u glavi. Još bolji efekat dobićete ako u vodu stavite malo ulja lavande i duboko dišete za vreme tretmana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: