Obavezno probajte i nećete se pokajati.
Sastojci
Potrebno je:
350 g krompira
100 g basmati pirinča
malo maslinovog ulja
300 ml vode
malo soli
malo mešavine mediteranskog začinskog bilja
300 g kuvanog pilećeg mesa bez kostiju
60 g šargarepe iz supe
100 ml kisele pavlake
2 jajeta
malo mleka
Priprema
Krompir oprati i staviti kuvati u hladnu slanu vodu 30-ak minuta, te skinuti sa vatre, poklopiti i ostaviti u vreloj vodi oko 30 minuta.
Dok krompir stoji u vreloj vodi pripremiti pirinač. Pirinač propržiti na malo maslinovog ulja, preliti ga sa 300 ml vode te dodati so i mešavinu mediteranskog začinskog bilja.
Pirinač kuvati na laganoj vatri dok voda ne ispari. Sa kuvanog pilećeg mesa skinuti kožicu i iseći na manje parčadi. Kuvanu šargarepu iz supe iseći na kolutove.
Kuvani krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U nauljen vatrostalni sud slagati polovinu količine krompira, sav kuvani pirinač, kuvano pileće meso, te kuvanu šargarepu, zatim prekriti sa drugom polovinom krompira.
Pripremiti preliv od jaja, pavlake i mleka i preliti preko musake. Musaku staviti da se zapeče u rerni na 200 stepeni cca 20–30 minuta, dok ne dobije zlatastu boju.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.