NOVI SAD – U domovima „Car Lazar“ i „Živojin Ćulum“ u toku je renoviranje 70 kupatila. U svim kupatilima će biti demontirane stare i ugrađene nove keramičke pločice. Ugrađuju se nove ve-ce šolje, lavaboi, tuš kade i tuševi, a ugrađuju se i nove kanalizacione i vodovodne cevi i slivnici.
Takođe će u svim kupatilima biti urađena nova hidroizolacija, ormarići sa ogledalima i kupatilska galanterija, kao i nove električne instalacije i rasveta.
„U domu „Car Lazar“ renoviramo 26, a u domu „Živojin Ćulum“ 44 kupatila. Oba doma su izgrađena pre više od 30 godina i bilo je neophodno da investiramo u njihovu modernizaciju, kako bismo obezbedili što bolje uslove za boravak studenata. U domu „Car Lazar“ smo pre dve godine u svim sobama na trećem sprtu i zajedničkim prostorijama zamenili parket i pločice. I to nisu jedini radovi. U toku je i poptuna rekonstrukcija doma „dr Zoran Đinđić“ u Somboru, a prethodnih nekoliko godina imali smo vrlo intenzivne u skoro svim domovima. Tokom prethodne dve godine zamenjena su sva vrata i uređene terase u domovima „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“. Takođe, pre dve godine smo renovirali sva kupatila u studentskom domu „Nikola Tesla“ i dom „Feješ Klara“, dok je u domovima „Slobodan Bajić“ na „Sajmištu“ zamenjen krov“, kaže direktor Studentskog centra „Novi Sad“ Zoran Martinović.
On podseća da je prošle godine rekonstruisana „Velika menza“ i da je otvoren nov studentski restoran u prizemlju Spensa.
„U glavnoj studentskom menzi su pored krečenja, zamenjena vrata na toaletima, postavljene nove pločice u celom restoranu, a nabavii smo i novu kuhinjsku opremu koja omogućava pripremu hrane vrhunskog kvaliteta. Kuhinja Studentskog centra „Novi Sad“ je jedna od najbolje opremljenih u celoj Srbiji. U dve smene, od 5.30 ujutru do 21 sat uveče, svakog dana 110 ljudi, priprema i posluži 6.500 porcija hrane. Velika menza se sastoji od restorana u prizemlju i prvom spratu. U prizemlju ima mesta za istovremeno posluživanje 400 studenata, a na prvom spratu ima mesta za posluženje još 248 obroka istovremeno. Na oba sprata se služi hrana istog kvaliteta. U menzi se svakog dana posluži 600 porcija doručka, 3.500 ručka i 2.000 porocija večere. Od marta prošle godine radi i restoran u prizemlju Spensa, sa 52 mesta, u kom od 11 do 14.30 može da se posluži 500 porcija ručka „, rekao je Martinović.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.