Priprema za jesen: Šest ključnih stvari koje treba srediti u kući

Uskoro će se završiti sezona godišnjih odmora i počinje nova školska godina, pa je sada idealno vreme za pospremanje nereda. Ujedno, to će vam pomoći da utvrdite šta tek trebate kupiti za predstojeće jesenje obaveze. Evo šest ključnih stvari koje treba srediti pre nego što jesen stigne:

Prošlogodišnji školski pribor

Pregledajte školski pribor iz prošle godine jer olovke pucaju, a tempera, boje i flomasteri se suše. Pogledajte šta treba baciti i zabeležite šta morate ponovo kupiti ove godine, kao što su lenjiri, kutije za ručak, oštrači ili šestar.

Odela koju su deca prerasla

Deca rastu neverovatno brzo. Zato je leto pravo vreme da pregledate njihove ormane i vidite šta je postalo premalo. Može li istu odeću nositi mlađi brat ili sestra? Da li je odgovarajuća za nekog drugog? Odeću koja je u dobrom stanju možete pokloniti lokalnoj humanitarnoj organizaciji. Zatim procenite šta vam je potrebno za povratak u školu.

Odeća za posao

Ako vaš poslodavac primenjuje hibridni model rada ili radite isključivo od kuće, verovatno imate odeću za posao koju ne koristite. Nemojte sve baciti, ali verovatno vam neće biti potrebne deset različitih zimskih vunenih suknji ili odela. Ove stvari mogu zauzeti mnogo prostora u ormaru koji biste mogli koristiti za nešto drugo. Bacite predmete koji su zaprljani, pocepani ili više nisu nosivi. Ako je odeća u dobrom stanju, poklonite je.

Kartonske kutije

Kupovina putem interneta znači puno ambalaže, posebno kartonskih kutija. Ako ste te kutije čuvali u ormanu ili garaži, sada je vreme da ih se oslobodite. Izbegavajte višak kartonskih kutija koji zauzimaju prostor za odlaganje koji imate na raspolaganju. Kartonske kutije mogu privući razne insekte i štetočine, pa je njihovo uklanjanje pitanje higijene.

Stara elektronika

Iako je uvek dobra ideja imati stariji pametni telefon ili računar kao rezervu, desetogodišnje desktop računare verovatno ne koristite. – Budući da se deca vraćaju u školu, a praznici su pred nama, trebaće vam dodatni prostor u ormanima i skladišnom prostoru u celom domu. Predlažem da uklonite sve neiskorišćene ili zastarele elektronske uređaje iz svog radnog prostora – kaže Todd Lamson, direktor franšiznih operacija u The Junkluggers.

Garaža

Garaže često postanu mesto za odlaganje stvari koje ne želite čuvati u kući. Zato izdvojite sat ili dva i očistite garažu pre nego što postane prehladno ili previše vruće za to – objašnjava Lamson. – To znači da ćete možda morati baciti neiskorištenu sportsku opremu, stare uređaje, igračke koje su deca prerasla i stare ili oštećene ukrase koje nećete koristiti tokom predstojeće praznične sezone – zaključio je Lamson.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.