logo transparend vojvodina uzivo

Priprema juniora i seniora za Evropsko prvenstvo u savateu

RUMA – Pripreme za Evropsko prvenstvo za juniore i seniore u savateu održane su proteklog vikenda u Sportskom centru u Rumi.

Već za deset dana tim putuje na Evropsko prvenstvo za juniore u asu savateu gde će nastupiti 20 članova reprezentacije Srbije u čijem sastavu su dva takmičara Savate boks kluba „Ruma“: David Pil junior u kategorji +85kg i kadet David Grković do 39kg. Osim njih putuju i trener Ljubomir Damjanović, sudija Aleksandar Dikić, kao i Miodrag Rakić, selektor reprezentacije Srbije.

U okviru priprema učestvovali su i članovi seniorske i juniorske reprezentacije u kombat savateu među kojima je i takmičar Savate boks kluba „Ruma“ Marko Vidaković u seniorskoj kategorji +85kg koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u kombat savateu u Đenovi u septembru mesecu. Marko Vidaković je proglašen za najuspešnijeg seniora Opštine Ruma i Savate saveza Srbije za 2023. godinu i nastavlja sa dobrim rezultatima i u ovoj godini. Osvajač je zlatne medalje na Svetskom KUP u u Budimpešti u januaru ove godine i zlatne medalja na Prvenstvu Srbije u kombat savateu. Stipendista je Ministarstva sporta i apsolvent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

„Očekujemo dobre rezultate i nadamo se da će naši sportisti doneti nove medalje za naš klub i naš grad. Pokrovitelji nastupa našeg kluba i našeg tima je Opština Ruma, Vlada Republike Srbije Ministarstvo sporta i Sportski Savez Opštine Ruma“, izjavio je trener kluba Miodrag Rakić.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.