logo transparend vojvodina uzivo

Priprema božićne pečenice u Opovu: U Kertizu 12 pečenica na ražnjevima

OPOVO – Kao i prethodne dve i po decenije u opovačkom naselju Kertiz kolektivno se sprema božićna pečenica na uglu ulica Prvo novo naselje i Branka Radičevića.

Pored akcijaša koji peku prasiće i jagnjiće, ovaj događaj privlači veliki broj posetilaca, ne samo iz Opova, već i iz drugih mesta opštine Opovo.

Kertizanci su dobri domaćini pa je tu bilo i posluženje u duhu Badnjeg dana i posta – pečena riba, pita od krompira i kupusa, turšija i naravno kuvano vino i rakija.

Na događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević, savetnik predsednika opštine Žika Nestorović i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić.

 

 

Žika Nestorović je istakao značaj održavanja običaja i pre svega druženja i dobrokomšijskih odnosa, i preneo pozdrave predsednika opštine koji zbog obaveza nije bio u mogućnosti da prisutvuje ovom događaju.

Ove godine u Kertizu je bilo 12 ražnjeva, a običaj je da se pečenica – prase ili jagnje, priprema na Badnji dan, a poslužuje se na Božić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.