Pored dobrog mesa, treba vam i dobar umak.
Evo kako da, vlastitim rukama pripremiti ukusan umak.
Potrebno je:
100 ml jogurta
100 gr kisele pavlake (ili 200 ml grčkog jogurta)
malo mirodjije
soli..bibera
1 manji sveži krastavac
1/2 soka limuna ili 1 kašičica jabukovog sirćeta
3 čena izgnječenog belog luka
Priprema:
U činiju sipati jogurt, pavlaku (ili grčki jogurt) i izmešati. Dodati mirođiju, so biber, sok limuna, i izgnječen beli luk.
Krastavac oprati pa sa korom ga izrendati i posle posoliti. Ostaviti da odstoji 10 minuta pa iscediti i dodati u sos.
Izmešati. Ostaviti da odstoji malo u frižideru.
Služiti uz giros ili rostilj.
Pročitajte još:
Zašto crvenimo kada nam je neprijatno?
Svima nam se nekad dogodi da pocrvenimo, čak i onima koji nisu uopšte stidljivi. To se obično događa u socijalnim situacijama u kojima smo iskusili snažnu emociju. Tada se javi osećaj “naleta toplote” i naši obrazi postaju rumeni. Postavlja se pitanje zašto je to tako? Kako objašnjavaju naučnici, ovo je univerzalni ljudski odgovor na pažnju […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.