Prilog uz giros ili roštilj: Fantastičan umak aromaričnog ukusa

Pored dobrog mesa, treba vam i dobar umak.
Evo kako da, vlastitim rukama pripremiti ukusan umak. 

Potrebno je:

100 ml jogurta

100 gr kisele pavlake (ili 200 ml grčkog jogurta)
malo mirodjije
soli..bibera
1 manji sveži krastavac
1/2 soka limuna ili 1 kašičica jabukovog sirćeta
3 čena izgnječenog belog luka

Priprema:

U činiju sipati jogurt, pavlaku (ili grčki jogurt) i izmešati. Dodati mirođiju, so biber, sok limuna, i izgnječen beli luk.

Krastavac oprati pa sa korom ga izrendati i posle posoliti. Ostaviti da odstoji 10 minuta pa iscediti i dodati u sos.

Izmešati. Ostaviti da odstoji malo u frižideru.
Služiti uz giros ili rostilj.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.