Prijem za vršačke vinare u Gradskoj kući: Unapređenje kapaciteta i poboljšanje turističke ponude

VRŠAC – Član Gradskog veća Vršca za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Slobodan Jovanov ugostio je danas u Gradskoj kući vršačke vinare. Razgovaralo se o elaboratu Geografskog porekla, koji je u planu da se završi tokom 2024. godine.

Javna rasprava i prezentacija, predviđena je za april ove godine. U planu je da se elaborat, nakon toga, da na usvajanje Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako bi proizvodi vršačkih vinara, posle 13 godina, vratili oznaku Geografskog porekla.

Grad Vršac je sufinansirao ovaj elaborat. Današnji prijem je iskorišćen za evaluaciju daljih koraka ka unapređenju kapaciteta vršačkih vinarija i poboljšanju turističke ponude Grada Vršca.

Predviđena je podrška vršačkim registrovanim vinarijama na “Wine vision by open Balkan” od strane lokalne samouprave. Vinari su izrazili veliku zahvalnost gradonačelnici Dragani Mitrović, zbog pružene podrške putem raznih manifestacija i trudu da se unapredi vršačko vinogorje.

Bliže se “Dani mladih vina” u Gudurici, te je to odlična prilika za sve Vrščane da pruže podršku i u što većem broju posete jednu od takvih manifestacija.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.