Prijem za učenike 12. “Novosadske letnje džez akademije”

NOVI SAD – U okviru programa Kulturnog centra Novog Sada i Muzičke škole „Isidor Bajić“ i ove godine održava se „Letnja džez akademija“ koja je nastala, u saradnji Grada Novog Sada i bratskog Grada Dortmunda. Tim povodom član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je polaznike „Letnje džez akademije“ u svečanoj sali Gradske kuće.

-Grad Novi Sad je izuzetno ponosan na saradnju sa Dortmundom, posebno kada je reč o ovako značajnim projektima u oblasti kulture. „Letnja džez akademija“ polako postaje tradicionalna manifestacija na kojoj će, kao i ranijih godina, mladi muzičari koji žele da se usavršavaju u izvođenju džez muzike imati priliku da učestvuju na besplatnim radionicama. Predavači su im eminentni profesori iz Srbije i Nemačke, a nakon završenih radionica biće upriličen završni koncert polaznika. Osim što neguje muzičko stvaralaštvo i povezuje mlade iz različitih zemalja u sticanju novih znanja i iskustava, ovaj događaj takođe stvara trajne veze i nezaboravna prijateljstva- rekao je Dalibor Rožić.

„Letnju džez akademiju“ Novi Sad – Dortmund i ove godine predvodi saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu Uve Plat, zajedno sa profesorskim timom iz Srbije i inostranstva i urednicom muzičke redakcije KCNS Minom Kočić.

„Letnja džez akademija“ Novi Sad – Dortmund počela je 24. juna i trajaće do 1. jula. U narednih sedam dana više od 40 polaznika Akademije prirediće za publiku džem sešn 29. i 30. juna od 20.45 časova u Klubu „Tribina mladih“ i brodu „Cepelin“, dok će završni koncert biti održan 1. jula, sa početkom u 20.00 časova na brodu „Cepelin“.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: