Prijem za prvake osnovne škole „Dositej Obradović“ u Omoljici

OMOLJICA – Učenici prvog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Omoljici juče su drugi put zaredom dobili besplatne udžbenike za nastupajuću školsku godinu.

Zahvaljujući Fondaciji Alek Kavčić i Modnoj kući Mona, koja je donirala sredstva za troškove štampe, roditelji mališana iz ovog južnobanatskog sela bezbrižno čekaju polazak svoje dece u školu.

Nastavničko veće omoljičke škole, koja prednjači u realizaciji projekata od značaja za bezbednost učenika i kvalitet nastave i čiji učenici osvajaju najviše nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, izabrali su sve dostupne udžbenike Fondacije i za sve ostale razrede.

 

Foto: MZ Omoljica

 

“Nastavničko veće se pri izboru udžbenika rukovodilo kvalitetom navedenih udžbenika i najboljeg interesa učenika zbog kojih škola postoji. Učenici naše škole su ostvarili najbolje rezultate na završnim ispitima, na teritoriji celog grada Pančeva i to je najbolji pokazatelj kvaliteta nastave i brige naših nastavnika o deci koja su im poverena i kvalitetu nastave koja se sprovodi u našoj školi. Očekujem da i druge škole u Srbiji slede primer kojim se značajno rasterećuje budžet roditelja, a ne umanjuje kvalitet nastave“, kaže Vladimir Ristić, direktor škole.

Dodeli udžbenika prisustvovali su Anđelka Sladić ispred Modne kuće Mona i Sofija Vujčić, urednica, ispred Fondacije Alek Kavčić.

 

Foto: MZ Omoljica

 

Predstavnici lokalne samouprave i Mesne zajednice Omoljica su učenicima obezbedili i podelili pribor neophodan za polazak u školu, kao i svake godine do sada.

Kompanija Bambi iz Požarevca je đacima prvacima poklonila slatki paketić.

Ove godine prvi razred u OŠ “Dositej Obradović” Omoljica pohađa 70 učenika.

 

Foto: MZ Omoljica

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.