logo transparend vojvodina uzivo

Prijem za predsednika Skupštine Opštine Tivat

NOVI SAD – Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas, u okviru manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, predsednika Skupštine Opštine Tivat Miljana Markovića i tom prilikom razgovarala sa njim o saradnji dva grada.

Sastanku u Skupštini Grada Novog Sada prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević, a pored kulturne saradnje koja se već ostvaruje kroz ustanove kulture Tivta i Novog Sada, razgovaralo se i o zajedničkim aktivnostima u oblasti turizma, privrede, ekonomije i drugog.

– Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ jeste korak u produbljivanju saradnje između dva grada i dva naroda. Ona predstavlja važnu kariku u jačanju veza na polju kulture, privrede, turizma, a razgovori koji su vođeni ovih dana sa gostima iz Tivta nisu samo prilika za razmenu iskustava, već i za jačanje međuljudskih veza dva grada – poručila je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednik Skupštine Opštine Tivat Miljana Markovića istakao je zadovoljstvo i zahvalnost za održavanje manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, rekavši da su ovakvi događaji potvrda izgradnje trajnih prijateljstava i partnerstva dva grada.

U okviru pomenute manifestacije prethodnih dana održano je niz razgovora zvaničnika dva grada, kao i kulturnih sadržaja. Sporazum o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Tivta potpisan je jula prošle godine i predviđa saradnju kroz gradske i opštinske uprave, potom kulturu, turizam, sport, zaštitu životne sredine, obrazovanje i drugo.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.