logo transparend vojvodina uzivo

Prijem učesnika Srem Folk Festa u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Učesnici najvećeg festivala folklora u regionu, Srem Folk Festa, posetili su Gradsku kuću. Sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović su razmenili svoja iskustva i utiske o gradu i festivalu, a zatim je usledila i razmena poklona.

Kako bi bolje upoznali Sremsku Mitrovicu, nakon prijema u Gradskoj kući, učesnici Srem Folk Festa su sa turističkim vodičima nastavili obilazak grada.

Foto: mojgradsm.rs

Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest” neguje i čuva kulturnu baštinu celog sveta, već dvadeset godina. Ove godine, Žitni trg, je po 19. put otvorio svoje kapije ansamblima, pesmi i igri iz raznih krajeva sveta i publici iz naše zemlje.

Foto: mojgradsm.rs

Mitrovački festival folklora deluje u okviru Međunarodne federacije folklornih festivala „CIOFF”, a organizator je Centar za kulturu „Sirmijumart” pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica. Svečano je otvoren koncertom folklornih ansambala na Žitnom trgu, na radost velikog broja posetilaca.

Foto: mojgradsm.rs

„Srem Folk Fest” jedna je od naposećenijih manifestacija u našoj zemlji. Mnogobrojna publika je imala priliku da uživa u nastupima 16 ansambala koji su došli iz 13 zemalja.

Foto: mojgradsm.rs

Ove godine pred sremskomitrovačkom publikom nastupili su ansambli iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Gruzije, Indije, Meksika, Severne Makedonije, Slovačke, Turske, Hrvatske, Španije i Srbije  a po prvi put učestvovali su Nemačka, kao i grčki ansambl sa Kipra.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.