Preventivni pregledi u Pančevu: Bez zakazivanja ultrazvuk dojke i PSA test

PANČEVO – Dom zdravlja Pančevo organizovaće akciju besplatnih preventivnih pregleda u nedelju, 24. marta. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvuk dojki i mamografija po potrebi, a za muškarce starije od 49 godina radiće se PSA test kojim se otkriva tumor prostate.

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u vremenu od 8 do 16 časova radiće se ultrazvuk dojki ženama starijim od 40 godine i po potrebi biće upućivane na mamografiju, a u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo, u vremenu od 8 do 10 časova izdavaće se uputi za laboratoriju muškarcima starijim od 49 godina za PSA test, kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo i u Službu za zdravstvenu zaštitu žena u vremenu od 8 do 16 časova.

U Preventivnom centru uputi za laboratoriju za PSA će se izdavati do 10 časova.

UZ dojki će se raditi u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, a mamografija će se zakazivati ako UZ ukaže na neku sumnju.

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima, zato su prventivni pregledi organizovani u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.