Preventivni pregledi u Domu zdravlja u Plandištu zakazani za 3. decembar

PLANDIŠTE – Dom zdravlja 1 Oktobar Plandište u sklopu realizacije projekta “Prevencijom do zdravlja” organizuje preventivne preglede u cilju ranih otkrivanja karcinoma dojke i karcinoma prostate.
Preventivni pregledi organizuju se u nedelju 3.decembra 2023. godine u Domu zdravlja Plandište u periodu od 8 časova do 16 časova.

“Preventivni skrining preglede organizuju se u cilju jačanja i razvoja preventive i rane dijagnostike bolesti. Obzirom da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju u nedelju 3. decembra u više od 150 zdravstvenih ustanova biće organizovani skrining pregledi. Doma zdravlja Plandište pridružio se ovim akcijama od početka njihove realizacije kako bi građanima Opštine Plandište pomogli i ponudili novi vid preventivne zaštite. Za pregled nije potrebno nikakvo zakazivanje, građani treba samo da se jave u zdravstvenu ustanovu u periodu od 8 do 16 časova kada je organizovan ultrazvučni pregled dojke, a za muškarce starije od 49 godina u periodu od 8 do 10 časova uzimaju se analize uzoraka krvi, odnosno PSA test kojim se može dijagnostikovati karcinom prostate. Kod onih pacijenata kod kojih postoji sumnja biće upućeni na dalje preglede i dijagnostike. Prevencija i dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod svakog lečenja” istakao je dr Nebojša Drljević, direktor Doma zdravlja Plandište.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.