logo transparend vojvodina uzivo

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Plandište zakazani za 26. maj

PLANDIŠTE – Dom zdravlja 1 Oktobar Plandište, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, nastavlja sa realizacijom projekta „Prevencijom do zdravlja“ organizovanjem preventivnih pregleda i ovog vikenda. Preventivni pregledi organizuju se u nedelju 26.maja 2024. godine u Domu zdravlja u Plandištu u periodu od 8 časova do 17 časova.

„Preventivni skrining preglede organizuju se u cilju jačanja i razvoja preventive i rane dijagnostike bolesti. Obzirom da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 26. maja u više od 170 zdravstvenih ustanova na teritoriji Republike Srbije biće organizovani skrining pregledi. Dom zdravlja Plandište i ovoga vikenda nastavlja sa pružanjem preventivnih pregleda. Učestvovanjem u ovim akcijama koje se organizuju na nivou čitave Srbije, građanima Opštine Plandište na ovaj način nudimo novi vid preventivne zaštite. Za pregled nije potrebno nikakvo zakazivanje, građani treba samo da se jave u ambulantu u periodu od 8 do 17 časova. Prevencija i dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod svakog lečenja“ istakao je dr Nebojša Drljević, direktor Doma zdravlja Plandište.

Tokom ovih pregleda građani će imati mogućnost da ih pregleda pedijatrijski lekar, kod dece predškolskog i školskog uzrasta biće pregledana kičma, stopala i celokupni lokomotorni siste.

Za odrasle radiće se pregledi krvne slike i pritiska, provere hormona štitaste žlezde, T3, T4, pregled lekara specijaliste opšte medicine, kao i rendgen pluća.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.