Prevarom na carini zgrnuo bogatstvo: Kvadrat stana platio 9.000 evra, odsedao u najluskuznijim hotelima, a danas ga saslušava tužilac

Osumnjičeni Jandrić, inače, nije skrivao u kakvom luksuzu živi, pa je na društvenim mrežama slike koje tome svedoče.

Aleksandar Jandrrić (49), uhapšeni carinski agent modne kompanije C&A, koji je osumnjičen je da je carinskim mahinacijama ojadio srpski budžet za više od 750 miliona dinara odnosno 6,4 miliona evra, danas će biti izveden na saslušanje u nadležnom tužilaštvu. Jandrić će morati da odgovori na pitanja kako je nelegalno stečenim novcem kupio tri luksuzna stana u Beogradu od kojih najskuplji košta 9.000 evra po kvadratu!

Dva stana  nalaze se u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu ,a jedan superluksuzni na 22. spratu ekskluzivne Kule Beograd, u kojoj je imao i garažno mesto koje je takođe zaplenjeno.

Stan u Kuli Beograd je u izgradnji i površine je 87 kvadrata. Nalazi se na 22. spratu i, prema oglašenoj ponudi, košta 780.000 evra odnosno 9 hiljada evra po kvadratu.

Foto: Printscreen/Facebook/Aleksandar J.

Površina dva Jandićeva stana u Ulici antifašističke borbe nije poznata. Ipak, prema aktuelnoj ponudi na sajtu Nekretnine.rs, cena kvadrata na toj lokaciji se kreće od 2.000 do 3.500 evra.

Osumnjičeni Jandrić, inače, nije skrivao u kakvom luksuzu živi, pa je na društvenim mrežama često oblajvivao fotografije koje tome svedoče.

Fotografije koje je objavljivao svedoče o imućnom čoveku koji je proputovao pola sveta. Pariz, Dubai, Turska, Azija. Takođe, na fotografijama je isticao da je vlasnik skupocenog “roleksa”, kao i čovek koji nosi isključivo firmiranu garderobu.

MUP je saopštio da se osnovano sumnja da je od januara 2019. do septembra 2021. godine, korišćenjem statusa odgovornog lica Jandrić sačinio i overio carinsko-finansijsku dokumentaciju sa neistinitom sadržinom za robu kineskog porekla.

Foto: Printscreen/Facebook/Aleksandar J.

Zajedno sa unajmljenim carinskim radnicima na graničnim prelazima Batrovci i Šid, koji su pravili tranzitne deklaracije u kojima je isticano da je roba u vlasništvu C&A, robu je dalje transportovao i isporučivao nepoznatim kupcima.

Osumnjičeni Jandrić je, kako navode u MUP, koristio logo C&A i sastavio 65 lažnih carinskih deklaracija u kojima je unosio vrednost robe u višestruko nižim iznosima od stvarne vrednosti. Zatim bi ih korišćenjem “kvalifikovanog elektronskog sertifikata” prosleđivao u informacioni sistem Uprave carina i tako bez kontrole okončavao carinski postupak.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.