Preukusne grickalice: Recept za domaće čokoladne perece

I slane i slatke
Sastojci:

250 g brašna
50 g mlevenih badema
125 g maslaca
pet kašika smeđeg šećera
kašičica praška za pecivo
vanilin-šećer
prstohvat soli
veće jaje

Za glazuru:

100 g čokolade
dve kašike ulja
krupna morska so
Priprema:

Pomešati brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, maslac, šećer, vanilin-šećer, prstohvat soli i umućeno jaje, pa umesiti prhko testo. Ostaviti da malo odstoji, pa rukom vaditi malo smese, praviti valjke veličine olovke, te formirati perece.

Peći u rerni na 180 stepeni desetak minuta. U međuvremenu napraviti glazuru od čokolade i ulja, pa umakati perece, slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, posuti sa malo soli, pa ostaviti da se ohlade.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.