Preselio se u Srbiju i živi u kućici bez vode i struje: Ustaje u 5, hrani guske i patke, Srbi ga podržavaju, ali oklevaju da mu se pridruže

Iako bi se za Srbiju moglo reći da je zemlja emigracije, nije tajna da je sve veći broj stranaca bira za svoj dom, pravdajući tu odluku jeftinijim životom, bogatom gastronomskom ponudom i prirodom kakva se sreće retko gde u svetu.

Posle života u Rusiji, Grčkoj, Londonu, Gleb Fils je došao u Srbiju. Sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje, kokoške. Zarađuje objavljujući na Instagramu i Tiktoku.

@glebfeels

Summer in Serbia ⛰☀️🇷🇸 ig: glebfeels #mountains #serbia #glebfeels

♬ sonido original – alexboisset

Gostujući u “Beogradskoj hronici”, Gleb Fils navodi da je u Srbiju došao zbog pandemije korona virusa i porodičnih razloga. Priznaje da život na planini nije uopšte toliko težak kada se navikneš.

“Ako nemaš dovoljno struje od slolarnih panela, imaš sveće. Ako nemaš vodu, možeš da prošetaš do izvora, što je dobro i za fiskulturu”, dodaje Gleb.

Foto: RTS screenshot

Zbog saradnje na Tiktoku i Instagramu u grad dolazi skoro svaki drugi vikend.

@glebfeels

😁 laku noc #serbia #mountain #glebfeels ig: glebfeels

♬ Sunny Day – Ted Fresco

Njegov uobičajeni dan izgleda tako što ustaje oko 5 i odlazi da nahrani životinje, guske i patke, a sestra konje. Doručkuje oko 8 sati i nastavlja sa radom u bašti ili plasteniku gde uvek ima puno obaveza.

“Tačno u pola 12 imamo ručak. Mama spremi ručak. Posle ručka odmaramo svi – spavamo, čitamo knjigu… Posle tri pijemo čaj i jedemo kolače i odmaramo jer nastojimo da sve poslove obavimo u prvoj polovini dana i rano odlazimo na spavanje, već oko 9, 10 sati”, priča Fils.

Pratioci na društvenim mrežama mu najčešće govore kako živi njihov san, da mnogo vole selo, ali da ne znaju kako da se odluče na taj korak i pitaju ga za savet. Za sada, ipak, još uvek se niko nije odlučio da krene njegovim stopama.

@glebfeels

A perfect morning ☀️ 🥞 🍵 #serbia #mountain #glebfeels ig: glebfeels

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: