Premijerka Brnabić na obeležavanju početka radova na izgradnji novog vidikovca na Kablaru: Jedno od najlepših mesta u Srbiji (VIDEO)

ČAČAK – Zaista jeste jedno od najlepših mesta u Srbiji, ocenila je premijerka Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji novog vidikovca sa pogledom na Ovčarsko kablarsku klisuru.

Vlada Srbije i Grad Čačak investirali su 900 miliona dinara, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

– Veliku zahvalnost dugujemo vladi, premijerki i predsedniku Srbije. Posebno velika zahvalnost Kablarcima, kazao je Todorović.

Ministar Goran Vesić kazao je da je ovo veliki događaj za Čačak i ceo kraj.

– Važno je da kažemo da svega ovoga ne bi bilo da nije bilo auto-puta Miloš Veliki. Ko bi došao na ovaj vidikovac, da nemamo auto-put – naveo je Vesić i najavio brojne projekte za ovaj kraj, za koji kaže da se “u njemu nalazi čitava naša srednjovekovna istorija”.

Premijerka Srbije pozdravila se i razgovarala sa brojnim okupljenim građanima.

– Kada smo sedeli na jednom sastanku sa predsednikom, pričali smo kako treba da sredimo Ovčar banju. Nisu nam verovali da ćemo da sredimo železničku stanicu, treba vodovod i kanalizaciju, ali idemo redom… Hvala vam na svoj podršci, ne znam zbog čega su neki bili protiv, ali nisu to bili Kablarci. U budžetu za 2024. godinu, određen je poseban fond za pomoć seoskim domaćinstvima, najavila je okupljenima premijerka.

– Prelepe su slike, šta smo sve uradili. Jedno po jedno dosta smo uradili za Ovčarsko kablarsku klisuru. Zaista jeste jedno od najlepših mesta u Srbiji, da mogu ljudi da dođu i vide ovu lepotu – istakla je Brnabić.

Ovčarsko-kablarska klisura, jedan od najvećih turističkih bisera Srbije, dobija još jednu atrakciju koja će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta. Ova jedinstvena celina, koja je pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika, jedinstvena po svom položaju, dobija vidikovac.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.