logo transparend vojvodina uzivo

Premijera stripa „Zagonetač : Godina prvaˮ 19. januara u Narodnom muzeju Zrenjanin

ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina u petak, 19. januara, sa početkom u 18 časova, biće održana zrenjaninska premijera stripa „Zagonetač : Godina prvaˮ u izdanju Čarobne knjige, na kojoj će govoriti Stevan Subić, crtač i kolorista ovog stripa i urednici Nikola Dragomirović i Borislav Pantić.

Na promociji će publika moći da čuje zanimljivosti o nastanku ovog stripa, da sazna po čemu je ovo izdanje Čarobne knjige jedinstveno u svetu i zbog čega su ga mnogi ocenili kao najbolji strip objavljen u prethodnoj godini.

„Posetioci koji već imaju strip mogu da ga ponesu da bi im se autor potpisao, a izdanje će na promociji moći da se kupi po akcijskoj ceni. Dobro došli“, poručili su iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

„Zagonetač : Godina prvaˮ narativna je prethodnica bioskopskom blokbasteru „Betmenˮ Meta Rivsa iz 2022. godine. Glumac i scenarista Pol Dejno, koji je u tom filmu igrao ulogu Zagonetača, osmislio je priču kojom će produbiti motive ovog negativca, ogoliti njegovu ljudsku stranu i mapirati njegovo poniranje u svet ludila i zločina. Stevan Subić je Dejnovom scenariju dodao košmarnu dimenziju energičnim i inovativnim crtežom kakav se retko viđa u superherojskom stripu, tako da i ne čudi to što „Zagonetač : Godina prvaˮ spada među najimpresivnije stripove 2023. godine, a favorit je i publike i kritičara.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.