Premijera nove predstave u Uzdinu 11. maja

UZDIN – Pozorišna trupa “Todor Krecu Toša” iz Uzdina priprema novi pozorišni komad. Premijera je zakazana za 11. maj.

Svečano otvaranje 52. izdanja Pozorišnih dana Rumuna iz Vojvodine biće ove godine upriličeno u Uzdinu 11. maja u organizaciji Saveza amaterskih pozorišta Rumuna u Vojvodini. Ovom prilikom, ljubitelji pozorišta imaće priliku da pogledaju novu komediju amatera pozorišne trupe „Todor Krecu Toša“ iz Uzdina.

Prema rečima Katarine Kasandre Ekovoju, potpredsednice Saveza amaterskih pozorišta Rumuna iz Vojvodine, pozorišna trupa „Todor Krecu Toša“ i ove godine priprema pozorišnu predstavu a reč je o komadu rumunskog pisca Georgia Ćipriana. Ove godine pomenuta pozorišna trupa ima devet glumaca, dodaje potpredsednice Saveza amaterskih pozorišta Rumuna iz Vojvodine.

Na ovogodišnjim pozorišnim danima nastupaju amateri iz sedam rumunskih sredina u Vojvodini: Alibunara, Kuštilja, Nikolinci, Banatsko Novo Selo, Vršac, Torak i Uzdin. Svako će nastupiti u svom mestu.

Na prošlogodišnjim Pozorišnim danima glumci iz Uzdina su sa predstavom „Gospođa ministarka“ osvojili sve simpatije publike kao i prvu nagradu žirija. Kao prošlogodišnji pobednici, imaju priliku prvi da nastupe na 52. izdanju ovog rumunskog pozorišnog festivala. Pozorišna predstava u Uzdinu 11. maja, počinje u 19 časova i 30 minuta.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.