logo transparend vojvodina uzivo

Premijer Vučević na završnoj konvenciji poslao jasnu poruku: Ovo o čemu smo pričali večeras ćemo uraditi u naredne dve, tri godine za naš Novi Sad

NOVI SAD – Srpska napredna stranka održala je završnu konvenciju, pred lokalne izbore u nedelju, i pred punim Sportskim centrom “Slana bara”, a jedinstveni događaj upotpunio je domaćin konvencije premijer Srbije i predsednik SNS Miloš Vučević.

 

Premijer Vučević pomerio je sve granice održavanja konvencija, sve vreme komunicirajući sa simpatizerima, aktivistima i ljudima koji su u SNS ostavili veliki trag, vodivši program kroz ideje za budućnost grada.

-Celu kampanju smo definisali kroz poruku “Novi Sad sutra”. Zašto sutra? Pa, sutra je sve, sutra je budućnost. Ne zaboravljajući svoju prošlost i ne stideći je se. Sutra je ono što nas vodi, za šta se borimo. Idemo slovo po slovo iz reči sutra, a prvo slovo je znak za savremen. Danas je savremeni grad nezamisliv bez nauke, znanja, obrazovanja, ali i puteva, bolnica, mostova- istakao je Vučević i na binu pozvao svoje prve goste, 62 eminentna profesora sa Univerziteta u Novom Sadu.

Boris Dumnić, profesor FTN-a, naglasio je da je Novi Sad savremeni univerzitetski grad, na kojem se školuje više od 50.000 studenata, sa kojima radi 5.000 nastavnika i saradnika.

-Trudimo se da se bavimo najsavremenijim pitanjima današnjice,pitanjem veštačke inteligencije, želimo da stvorimo najkvalitetnije inženjere i druge stručnjake- istakao je Dumnić.

Premijer Vučević obrazložio je da se Novi Sad ne stidi novih ljudi i energije, pa je tako iz reči “sutra” drugo slovo predstavlja ujedinjenje.

-Rekao bih da su veliki izazovi pred nama. Imamo političku platformu koja pokazuje da možemo da budemo ujedinjeni. Čak i kada ne mislimo o svemu isto, postoji nešto što je iznad svake politike, a to je ljubav prema gradu i državi- naglasio je Vučević i pozvao da mu se na bini pridruže Cvija Vasić i Damir Zobenica, kao i koalicioni partneri okupljeni oko liste “Aleksandar Vučić-Novi Sad sutra”.

Dušan Bajatović, predsednik PO SPS, naveo je da ujedinjenje dovodi do pobede.

-Imamo ekonomski plan, a i imamo premijera iz Novog Sada. Srbija je pritisnuta spolja, ali i iz iznutra. To su ovi iz Srbije protiv nasilja, ustvari ovi iz Demokratske stranke. A šta to znači videli smo 5. oktobra. Veće plate, penzije, veći BDP, velike strane investije, služe da se građanima pomogne. Zato smo se ujedinili- reči su Bajatovića.

Neka t budu dve stvari- tačno i transparentno, nastavlja dalje Vučević i dodaje:

Foto: NS uživo

-Mi se ponosimo Aleksandrom Vučićem i svime onim što je uradio. Mi se našeg saborca i predsednika ne stidimo. Prvo mi na pamet pada, kada govorimo o tačnosti i transparentnosti, pitanje zdravstva. Nosilac naše liste je žena, profesor, lekar prof. dr Vesna Turkulov. Imamo ljude znanja koje vodi odlučnost da Novi Sad sutra bude transparentan i tačan

Prva na listi SNS za lokalne izbore naglasila je da dijagnoza mora biti tačna kako bi i terapija bila tačna.

-Moramo biti transparentni kao što jesmo. Kao što sam i pre četiri godine bila na čelu borbe protiv korone, tako i sada stojim na čelu do pobede- navela je Turkulov, na čije reči se nadovezao i dr Dragan Stajić, najavivši novo porodilište sa sremske strane grada.

Za slovo r premijer je uzeo reči rad i radostan, ističući da bez rada nema sutra te da su srpski sportisti najbolje pokazali da rad donosi radost. Na bini su mu se pridružili Nenad Pagonis, Nikola Rađen, Željko Rebrača, Borislava Perić-Ranković, Ognjen Cvjetićanin, Dane Basta, kao i mnogi drugi. U sport se za ovih 12 godina ulagalo mnogo, pa su tako urađena mnoga igrališta za decu, teretane na otvorenom, bazeni u Futogu.

-Nikad neću zaboraviti situaciju gde su sportisti, šampioni, bili primani u Gradsku kuću, ni kada ste Vi Miloše pre 12 godina, ne samo primili sa takmičenja, nego ste nas i pratili uz sreću i zdravlje- rekao je Pagonis.

Poslednje slovo u reči sutra označava Novi Sad kad atraktivan, a iza njega stoji priča o ljudima koji su ga stvarali.

-Novi Sad je naša dika i ponos, Evropska prestonica kulture i mladih, Novi Sad je atraktivan- proneo se Vučevićev glas u punoj hali na Slanoj bari.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić, koji je naglasio da je najvažnije da nova tri mosta spoje obe strane grada.

-Da uradimo centralni prečistač, regionalnu deponiju, ranžirnu stanicu. Puno posla nas čeka da se Novi Sad razvija i raste, ali ono što sam primetio za ove dve godine koliko sam gradonačelnik, jeste da idemo od mesta do mesta, od kvarta do kvarta, da slušamo ljude i razumemo njihove probleme.

Grad Novi Sad ima izdvaja rekordna sredstva za obrazovanje, pa je tako ove godine izdvojeno osam milijardi dinara iz budžeta Grada, navela je Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

-Novi Sad je bio prvi grad u kojem su vrtići besplatni i morate da znate da smo u poslednjih 10 godina igradili devet novih vrtića i rekonstruisali 11- nadovezala se Vučinić.

Premijer je konvenciju završio jasnom porukom.

-Ovo o čemu smo pričali večeras ćemo uraditi u naredne dve, tri godine za naš Novi Sad. Novi Sad će sutra biti bolje mesto za život. Drugog juna odlučujete o našem gradu. Zato vas molim da uradimo sve što treba da Novi Sad ne izgubi sutra, da idemo u budućnost koja je u rukama naših građana. Svi zajedno idemo da pobedimo 2. juna.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.