logo transparend vojvodina uzivo

Predstavnici Vojske Srbije uručili pakete pomoći meštanima udaljenih planinskih sela

SRBIJA – Predstavnici Vojske Srbije obišli su danas dve porodice u udaljenim selima na teritoriji opštine Kuršumlija i uručili im pakete sa osnovnim sredstvima.

U okviru aktivnosti civilno-vojne saradnje, koje se sprovode sa ciljem stvaranja uslova za bolji život stanovništva i jačanja saradnje i poverenja na lokalnom nivou, pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć građanima koji žive u teško pristupačnim planinskim krajevima naše zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Slična aktivnost realizovana je i tokom združene taktičke vežbe na Pešterskoj visoravni u aprilu ove godine, kada su pripadnici Vojske Srbije uručili pomoć višečlanoj porodici u selu Ursule kod Sjenice.

Jedinice Vojske Srbije, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Crvenim krstom Srbije, često realizuju projekte civilno-vojne saradnje koji su usmereni na pomoć građanima u udaljenim planinskim selima, kojima je, zbog loše putne infrastrukture, otežano snabdevanje osnovnim životnim namirnicama i pristup sistemu zdravstvene zaštite, dodaje se u saopštenju.


Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.