Predstavnici lokalne samouprave obišli gradilište brze pruge u Bačkoj Topoli (FOTO)

BAČKA TOPOLA – Predsednik Skupštine opštine, Saša Srdić, pomoćnik predsednika opštine za oblast poljoprivrede, zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja, Pavle Lužaić, Opštinski član veća za prosvetu, Milan Janus obišli su gradilište brze pruge u Bačkoj Topoli.

U okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje brze pruge, obnovljena je zgrada željezničke stanice u Bačkoj Topoli, koja je sačuvala svoju autentičnost, a u svetlu novog ruha.

Izgradnja brze pruge Novi Sad-Kelebija, odvija se u okviru projekta brze pruge Beograd-Budimpešta, koju finansira država Srbija. U Bačkoj Topoli već su izgrađena dva podvožnjaka, na bečejskom putu i kod Inomaga, koji koriste za sada pešaci i biciklisti, a uskoro će biti pušten i za motorni saobraćaj.

Od radova koji predstoje jeste izgradnja teretnog terminala u blizini Industrijskog parka, što podrazumeva otvaranje novih radnih mesta. Predstavnici lokalne samouprave su obišli  radove na podvožnjaku na senćanskom putu, koji treba da bude pušten u saobraćaj najkasnije do 10. maja.

Ceo projekat brze pruge treba da bude završen do kraja ove godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.