Predstavnici fondacije ”Türkiye Scholarships” u poseti Univerzitetu

NOVI SAD – Delegacija Fondacije za stipendije Vlade Turske za strane studente „Türkiye Scholarships“, na čelu sa predsednikom Fondacije i potpredsednikom Predsedništva Turaka u inostranstvu i srodnih zajednica Sajitom Jusufom, posetila je Univerzitet u Novom Sadu.

Poseta je organizovana u saradnji sa Ambasadom Turske u Republici Srbiji.
Delegaciju je primio prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta prof. dr Sabina Halupka Rešetar, a sastanku je takođe prisustvovao šef Kancelarije za međunarodnu saradnju Ivana Vujkov.

Tokom sastanka je razgovarano o radu Fondacije i uslovima koje ona nudi stranim studentima tokom stipendiranog pohađanja studija na turskim univerzitetima.

U okviru posete organizovana je i prezentacija programa stipendiranja studija u Turskoj za studente Univerziteta u Novom Sadu, koja je održana na Filozofskom fakultetu.
Tom prilikom detaljnije je predstavljen program „Türkiye Scholarships“, uslovi i rokovi konkurisanja, kao i utisci ranijih i sadašnjih stipendista.

Reč je o programu stipendiranja koji finansira Vlada Turske, a dodeljuje se uspešnim studentima i istraživačima iz celog sveta radi nastavka obrazovanja na najprestižnijim univerzitetima u Turskoj.

Cilj programa je stvaranje mreže budućih lidera posvećenih jačanju saradnje i razumevanja među zemljama i društvima, kao i pružanje doprinosa regionalnom i globalnom razvoju u mnogim oblastima poput književnosti, umetnosti i arhitekture.

Programi stipendiranja visokog obrazovanja koje pruža Turska brendirani su 2012. godine kao „Türkiye Scholarships“ i sve procedure se sprovode u koordinaciji sa Predsedništvom za Turke u inostranstvu i srodne zajednice.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: